Industrija napreduje z velikimi koraki in nahajamo se v obdobju, ko je napredek še kako viden in potreben. Obenem pa vsa moderna tehnologija, ki se ves čas izpopolnjuje, zahteva od podjetij, da nadgrajujejo svoje kapacitete in trgu ponudijo vse, kar je na voljo.

V nasprotnem primeru to stori konkurenca, kar pa je seveda lahko pogubno za posamezno podjetje, ki ne uspe slediti vsem zahtevam in povpraševanju. Če katera, potem med najbolj zahtevne industrije spada kovinsko predelovalna. Ogromno različnih storitev, pri katerih se uporablja napredna strojna oprema, ki je vse pogosteje računalniško vodena in popolnoma optimizirana.

Kdo je lahko zanesljiv partner?

Na področju predelave kovin je lahko zanesljiv partner le podjetje, ki se zaveda velikosti trga, količine potreb in tudi konkurence. Obenem pa dobro pozna same procese dela in ve, kakšno opremo pri tem potrebuje. Seveda ne gre pozabiti na ustrezno izobražene kadre in vodstvo.

Direktor podjetja Kovinc d.o.o.
Damjan Žvelc, direktor podjetja Kovinc d.o.o.

V Sloveniji lahko z gotovostjo trdimo, da obstaja podjetje, ki je zanesljiv partner v kovinsko predelovalni industriji. Gre za podjetje Kovinc d.o.o., ki s svojo več kot 40-letno tradicijo predstavlja sinonim za zanesljivo podjetje.

Raznolikost storitev obdelave kovin

Da bi uspeli na trgu obdelave kovin, je treba ponuditi vse. Od varjenja, razreza, krivljenja in prebijanja do končne površinske obdelave ter izdelave in montaže jeklenih konstrukcij. V podjetju Kovinc d.o.o. zagotavljajo vse to in še precej več.

Ne le, da pri delovnih procesih uporabljajo moderno strojno opremo, pač pa so del proizvodnje tudi avtomatizirali in nadgradili z naprednimi robotskimi sistemi. Še posebej v primeru velikoserijskih naročil, ki so pogosta na področju izdelave avtomobilov, letal in drugih prevoznih sredstev, je robotsko varjenje nekaj, kar ne sme manjkati.

Kakovost se zazna tudi preko meja

Še en pokazatelj, da neko podjetje dela zares dobro, je prodor na tuje trge. Če gre v tem primeru še za tako zahteven trg, kot je nemški, je verjetno vse jasno. Podjetju Kovinc d.o.o. je to uspelo na krilih kakovostno opravljenega dela, moderne strojne opreme in številnih zaposlenih, ki svoje delo poznajo do obisti.

Kovinc Metallbearbeitung
V podjetju so se odločili za postavitev spletne strani v nemškem jeziku.

Seveda brez spletne prisotnosti ne gre, zato svoj del uspeha nosi tudi obsežna in skrbno zasnovana spletna stran v nemškem jeziku (https://www.kovinc.de), ki tujim partnerjem in naročnikom omogoča, da si ogledajo vse storitve, reference in način dela, ki ga v podjetju zagovarjajo. Vse to so le delčki velikega mozaika, ki jim ga je v celoti uspelo sestaviti skozi vsa ta leta.

Kakovost, dokazana s certifikati

Kakovost dokazujejo na različne načine. Eno je zagotovo politika podjetja, ki je natančno dodelana in usmerjena k napredku, z zavezo do okolja in svojih zaposlenih. Temu pričajo številni osvojeni certifikati, med katerimi najdemo vse, s čimer se podjetje ponaša.

  • Certifikat ISO 9001 – dokazuje, da podjetje opravlja vodenje svojega posla na zahtevano visoki in kakovostni ravni.
  • Certifikat ISO 14001 – odgovornost do okolja, modernizacija tehnološke opreme, zmanjšanje izpustov škodljivih emisij v okolico in nižja poraba električne energije.
  • Certifikat ISO 45001 – zavezanost visoki poslovni kulturi in dobri praksi pri upravljanju s človeškimi viri.
  • Certifikat EN 1090 – določa pogoje za označevanje jeklenih konstrukcij z oznako CE ter dokazuje sposobnost mehanske odpornosti in stabilnost jeklenih konstrukcij.
  • Certifikat ISO 3834-2 – najzahtevnejši standard na področju ocenjevanja tehnične in kadrovske sposobnosti pri izvajanju varilskih del.

Kontrola in odlični pogoji za delo

Da so končni izdelki, ki pridejo iz podjetja, zares vrhunske kakovosti in dosegajo vse zahtevane standarde, poskrbijo redne kontrole kakovosti in sledljivost. Slednja pomeni, da se za vsak posamezen kos ali serijo natančno ve in pozna zahtevane podatke.

Za izvedbo dela na tako visokem nivoju so potrebni odlični tehnični pogoji za delo. Dejstvo je, da boste v podjetju Kovinc d.o.o. dobili zelo zanesljivega partnerja na področju predelave in obdelave kovin.

Avtor

Dobrodošli na spletnem portalu Alianta.si, na katerem boste našli številne nasvete, novosti in koristne informacije s področja posla, financ in podjetništva. Naj bo vaša podjetniška pot uspešna in polna zanimivih izzivov.

Komentiranje ni mogoče.