Poslovni naslov se ne tiče zgolj poštarja

Marsikateri podjetnik hitro ugotovi, kako zelo pomemben je poslovni naslov. Ta namreč ni zgolj ulica in hišna številka, kamor vam poštar vsak dan dostavi pošiljke, temveč ima za poslovanje podjetja precej bolj pomembno vlogo.

Poslovni naslov si je potrebno pridobiti

Če želite kot majhen samostojni podjetnik za začetek za svoj poslovni naslov določiti kar svoj domači naslov, pri tem ne boste imeli težav – če ste seveda lastnik nepremičnine, kjer želite podjetje registrirati, ta pa ni večstanovanjski objekt. V nasprotnem primeru se vam lahko hitro pripeti, da vam lastnik stanovanja (kjer ste solastnik ali najemnik) ne dovoli na njegovi nepremičnini registrirati poslovnega naslova, prav tako pa vam lahko pri tem z dovoljenji v večstanovanjski stavbi ponagajajo tudi sosedje. In to kljub temu, da jih prepričujete, da jih vaša firma ne bo prav nič motila.

Pridobitev poslovnega naslova

Kaj vam v tem primeru preostane? Ali pozabite na podjetje, ali se dovolite za poslovni naslov pri sorodnikih ali prijateljih (kar ni priporočljivo), ali pa se odločite za tako imenovano virtualno pisarno.

Virtualna pisarna nudi več kot poslovni naslov

Virtualna pisarna vam za nizko mesečno plačilo omogoči, da se poslovni naslov registrira pri drugem ponudniku, in sicer podjetju, ki je namenjeno prav temu, da s poslovnim naslovom pomaga drugim podjetnikom. In kako je to videti v praksi? Podjetje je registrirano na naslovu, kjer za vas sprejemajo pošto in vas o njej obveščajo oziroma jo redno prevzemate (ali pa vam jo prepošljejo).

Virtualna pisarna pa je odlična tudi z drugega vidika: marsikdo najprej meni, da je odlično registrirati podjetje doma, nato pa si premisli. Zakaj? Ker mu na domača vrata trkajo stranke in potniki, ki bi želeli prodati poslovne storitve, ki jih ne potrebuje. Ker se pogosto že po ulici ve, da je podjetje nekje v desetnadstropni stolpnici, ne pa na kakšni ugledni poslovni lokaciji oziroma v poslovni stavbi, kot bi se za resno podjetje spodobilo. Poslovni naslov torej marsikaj izdaja. In nenazadnje: sestanke je treba opraviti v domači dnevni sobi ali v bližnjem lokalu, kar tudi ni najbolje.

Virtualna pisarna

Virtualna pisarna pa nudi poslovni naslov v poslovni stavbi, kjer se ukvarjajo z vsemi nenaročenimi »obiski« ter vam po potrebi odstopi pravo pisarno za sestanek (ki jo plačate po urah). Prednosti so očitne, če vas zanima več, pa se obrnite na Pravi naslov. Pri njih se boste seznanili z vsemi podrobnostmi in pomagali vam bodo, da bo ustanovitev podjetja resnično hitra. Vaš poslovni naslov bo takoj pridobljen in registracija bo stekla brez težav.