Francoščina je še kakšni dve desetletji nazaj veljala za enega najpomembnejših svetovnih jezikov, ki se je govoril v kar nekaj državah sveta, poleg tega pa je bila francoščina tudi uradni jezik diplomacije. Angleščina jo je sedaj več kot prekosila, a kljub temu je francoski jezik še vedno med tistimi, ki velja za pomembnejšega. Prevajanje francoščine je tako med pogostejšimi, tudi na ravni podjetništva.

Kam po prevode iz francoščine?

Pri nas je francosko govorečih državljanov precej malo, zato je prevajanje iz francoščine ali iz slovenščine v francoščino potrebno pogosto že pri povsem klasični poslovni komunikaciji, še bolj pa v primeru, da redno poslujemo s francoskimi podjetji. Kakovostno prevajanje francoščine vam zagotavlja kar nekaj agencij, med njimi pa izstopa prevajalska agencija DigitPen, ki se lahko pohvali z odličnimi referencami in izkušenimi prevajalci, ki so tako Slovenci kot tujci oziroma prevajalci, ki jim je francoščina materni jezik.

Prevajalska agencija DigitPen

Prevajanje francoščine pri DigitPen obsega prevode najrazličnejši vrst besedil, vse od splošnih do marketinških in tudi strokovnih, pri čemer se potrudijo, da za vaš tip besedila vselej najdejo prevajalca, ki mu vaše področje najbolj leži in ima z njim tudi obilo prakse. Zagotavljajo vam tako prevajanje iz francoščine, ki je nekoliko lažje, kot tudi prevajanje v obratni smeri.

Pri prevajanju v tuj jezik mora biti prevajalec še toliko bolj izurjen, saj ni dovolj, da zgolj govori oziroma odlično razume tuj jezik, temveč mora do podrobnosti poznati tudi njegovo strukturo, torej slovnico in pravopis. Prav tako se mora ozirati tudi na dejstvo, da je jezik živa tvorina, ki je tudi kulturološko pogojena.

V kolikor se pri svojem delu srečujete s francoskimi podjetji, je torej DigitPen zagotovo prava izbira. Pri poslovni komunikaciji lahko slabo razumevanje in napačni prevodi namreč povzročijo precejšnjo škodo. Zato se vselej izplača investirati v prevode, pri katerih ni prav nobenih dvoumnosti, prav tako pa nobenih napak, ki bi vas dajale v slabo luč. In za to pri DigitPen poskrbijo s tem, da prevajanje francoščine vedno vključuje tudi končno lektoriranje besedila.

Avtor

Dobrodošli na spletnem portalu Alianta.si, na katerem boste našli številne nasvete, novosti in koristne informacije s področja posla, financ in podjetništva. Naj bo vaša podjetniška pot uspešna in polna zanimivih izzivov.

Komentiranje ni mogoče.