Morda vam ta podatek ni znan, a dejstvo je, da spletne strani, ki jih na določena iskanja ni na 1. strani Googla, zamujajo priložnost doseči kar do 80 % potencialnih kupcev. Izjemna številka, ki je nikakor ne gre prezreti. A kako se prebiti na prvo stran, kako prepričati ta vplivni iskalnik, da je ravno vaša spletna stran pravi naslov za njihove uporabnike?

Na tem mestu ne moremo mimo storitve, ki se imenuje optimizacija spletnih strani. Gre za postopek, ki terja veliko znanja in izkušenj s področja optimizacije. Prav tako je potrebno zelo dobro poznavanje delovanja samih spletnih iskalnikov, ki na podlagi številnih parametrov določijo, katere so tiste najbolj kvalitetne strani in vsebine za njihove uporabnike.

Nabor ključnih besed

Že poznate vse pomembne ključne besede, ki jih uporabljajo vaši kupci med iskanjem po spletu? Če jih ne, je skrajni čas, da to storite. Zaupajte nalogo strokovnjakom, kot so v podjetju Primoss, kjer vam bodo s pravimi orodji znali poiskati in predstaviti vse pomembne ključne besede za vaš posel.

Katere so in kolikokrat na mesec jih kupci iščejo? Prav tako je potrebno te ključne besede smiselno umestiti na vašo spletno stran, pripraviti ustrezne vsebine in optimizirati tudi META naslove ter opise, ki iskalnikom in predvsem iskalcem povedo, kaj se na posamezni strani sploh nahaja.

Po vsebinski še tehnična optimizacija

Googla pa seveda ne zanimajo zgolj ključne besede in vsebina. Iskalnik želi svojim uporabnikom prikazati najboljše zadetke na način, da so spletne strani tako vsebinsko kot tehnično dovršene. Tako s počasnimi stranmi nikoli ne boste uspeli priti povsem na vrh.

Google si namreč ne želi razočarati svojih uporabnikov, ki bi jezni zapuščali stran, ker se prepočasi nalaga. Prav tako zmagovalci ne bodo nikoli spletna mesta, ki niso optimizirana za delovanje na mobilnih napravah. Več kot polovica vseh iskanj se namreč izvede s pomočjo pametnega telefona. Torej to sploh ne sme biti več vprašanje.
Če na spletu želite doseči dobre rezultate, se morate zavedati, da je spletna optimizacija za vaš posel izjemno pomembna.

Alianta.si
Avtor

Dobrodošli na spletnem portalu Alianta.si, na katerem boste našli številne nasvete, novosti in koristne informacije s področja posla, financ in podjetništva. Naj bo vaša podjetniška pot uspešna in polna zanimivih izzivov.